Fill up this form :) tq.

Name:
Facebook Email Address:
Phone Number
Address
How can I help you? Lose weight
Gain weight
Improve health / skin problem
Healthy breakfast
Business opportunity

Form provided by Freedback.

Friday, February 11, 2011

jom bercinta!

~jangan mengharap cinta manusia
jika mengabaikan cinta ALLAH~


semalam aku dengar sebuah diskusi mengenai
" Nikah Khitbah: Perkahwinan di Alam Kampus"
panel-panel jemputan memang mantap-mantap ye
terutamanya Ustaz Badlishah
memang tak sangka ustaz ni ex-student u aku
masa tu zaman KUSZA
sekarang sudah jadi UNISZA


ayat yang paling aku ingat berdasarkan diskusi semalam
Isteri bukan macam bola
bila tak dapat kejar,bila dah dapat sepak
Isteri bukan macam papan skateboard
bila tak guna dilap papannya,bila nak guna pijak
Isteri bukan macam bulu tangkis
bila nak pegang,bila tak nak pukul 
TETAPI 
Isteri ni macam bola ragbi
bila tak dapat kejar,bila dah dapat jaga
macam juga hujung jari 
lukanya boleh diubati,hilangnya sukar dicari ganti


.:jangan mengharapkan kesempurnaan dalam perkahwinan tetapi binalah kesempurnaan itu:.
" Semoga perkahwinanmu dirahmati ALLAH di dunia dan akhirat"

8 comments:

Cik Bidadari said...

aduh... mesti seronok kalau dapat dengar livekan ceramah-ceramah mcm nie. saya paling suka kalau ustaz mohd zawawi. aduh... dianya cara ceramah lagi sedap. jelas dan mudah difahami. gud-gudy...

iDa_MutHiaH said...

wah..bestnye..bf sy suke main rugby..hikhik...

sy nk copy entry nie bleh?not the whole entry la but the certain words ;)

zacky ~786~ said...

wahh ..~ ayat mmg mantap...

cik siska ^_^ said...

cik bidadari: aah,,best sgt klu dgr ceramah mcm ni secara live...gelak je sepanjang diskusi tau.... =D

cik siska ^_^ said...

Ida: org main rugbi ni tough2 tau...hehe...copy la..jgn lupe promote entry sy skali ye... =)

cik siska ^_^ said...

zacky: ayat penceramah...muahahaha ^^,V

rizwan's sweetheart said...

nk jd ister yg seperti bola ragbi... :((

cik siska ^_^ said...

berdoalah semoga menjadi yang itu ye... =)