Fill up this form :) tq.

Name:
Facebook Email Address:
Phone Number
Address
How can I help you? Lose weight
Gain weight
Improve health / skin problem
Healthy breakfast
Business opportunity

Form provided by Freedback.

Tuesday, January 11, 2011

kejadian siling jatuh!

Kejadian berlaku beberapa hari lepas,tapi hari ni tetibe rasa nak luahkan pulak kat blog. Manusia memang macam tu. Aku pun sama jugak. Cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar. Oh, masih berbekas di hati. Tak sampai sehari lepas kejadian siling jatuh tu, aku buat report kat pejabat asrama. Gen tu boleh kata padan muka kat aku. Siap cakap 'tulah..sapa suruh tak tidur masa 4.30 pagi tu, kan da jatuh siling' helloooooooooooooooo, please la be profesional sikit. Aku datang buat report kat pejabat asrama tu kira baik la daripada aku buat report kat surat khabar. hoho. Tak fikir langsung keselamatan pelajar.

Semalam,masa ada pekerja datang kat hostel ni nak baiki kerosakan toilet, alang-alang tu dia tolong baiki siling yang dah berlubang kat bilik aku ni. Terima kasih la ye encik. Berdasarkan penerangan encik tu, baru la aku tahu. Siling kat rumah ni siling gantung. Amat tidak sesuai bagi kedudukan rumah yang berada di tingkat 5. See, ini lah yang aku maksud kan tak fikir pasal keselamatan pelajar. Hei,,bersyukurlah siling tu jatuh kat kerusi. Tapi dah dekat dengan kepala okeyh! Skali melayang kat kepala, agak-agak boleh kot nak saman.

Jari jemari pun dah tak larat nak menaip, aku harus ke kelas sekarang. Korang layan la gambar siling jatuh ni ye. Nak cerita lebih pun tak guna, benda dah berlaku.

serpihan yang jatuh

 
berlubang nih..seram je malam-malam

bucu hujung yg tajam

p/s: macam mana nak lena mlm tu, dgn angin yg kencang..siling terangkat-angkat. lastly, JATUH!

6 comments:

azzey said...

cik siska: bahaya gak ni...

cik siska ^_^ said...

tu la pasal..dah report pun tak diendahkan..huhu

linda ismail said...

ishhhh. bolee plak ea pihak pengurusan cakap macam tuh. tak kene kat dia bolee ahh kan. huhu.


take care next time ehh :)

cik siska ^_^ said...

hmm,,nak wat cmne..pengurusan hampeh sajoo..cube dy kena skali..huhu

thanks my dear..hihi ^^,

ASaDa RyutaRo said...

waaaa... dahsyat!!

best giler ah jawapan dari pihak pengurusan asrama. mau sumbat je siling tu dalam mulut dia.

apa je perubahan sekarang lepas aduan? kalau masih sama camtu, bahaya seyh..

cik siska ^_^ said...

itula...sengal lagi menyengalkan!
huhhuh..sabar2...sampai hari ni tak baiki lg...tah ape mslh tah..grrr..