Fill up this form :) tq.

Name:
Facebook Email Address:
Phone Number
Address
How can I help you? Lose weight
Gain weight
Improve health / skin problem
Healthy breakfast
Business opportunity

Form provided by Freedback.

Saturday, December 4, 2010

nama yang pelik dan unik...betul ke??


Hari ni rasa macam nak story mory pasal nama aku. Aku nak jugak story walaupun tak de sapa nak baca. =P
Readers2 sekalian,,ade tak kawan2 korang ke..family korang ke..atau sesapa je la yang korang kenal kan..nama dia pelik. tak pelik pun unik la. Nama aku pun agak la lain kotttt...

Masa zaman aku sekolah, tak de sapa pun yang berkongsi nama dengan aku. Kire dalam sekolah tu aku sorang jela yang ada nama tuh. haha,,,riak betul aku ni. Bukan riak la,,saje nak kongsi2 ape yang aku rasa. Aku ingat lagi masa mula-mula masuk tingkatan 1 dulu,,boleh pulak nametag aku tu salah eja nama aku. Eii,,klu best tak pe jugak. ni tah ape2 jadinya nama aku tuh.
Aku paling tak berapa suka sesi suai kenal. Memang aku kena sebut nama aku banyak kali. Asyik kena wat siaran ulangan. Tu la benda paling malas aku nak buat. Sebab nama pelik punya pasal la. Aduyai,,pastu confirm orang akan tanya nape nama aku pelik. tak pun camne leh dapat nama cmtu. Pening aku nak menjawab soalan yang bertubi-tubi datang kan.. =.=

Dan kawan-kawan bese panggil aku siska. Ada la sekali tu kawan aku panggil aku murni. Sikit pun aku tak toleh kat dia. Nampak sangat aku pending bila kawan-kawan sendiri panggil cmtu. Kalau kat rumah, jiran2 n family aku panggil aku murni. Tu pasal la aku tak alert bila kawan aku tetibe panggil aku murni. kan besenye siska...adeehhh...Masalah...masalah...hoho

so tuk pengetahuan korang,,jangan ingat aku gne nama cik siska tu sesaje tau. dah itu memang nama aku dalam IC..Teringat pulak citer 'bawang putih bawang merah' sinetron TV3 tu....ceh,,,ade ke patut siska dalam citer tu jahat. Dan ade sekali tu masa kat dalam kelas, cikgu BM aku nak bagi kertas ujian. Cikgu tu pun panggil la 'bawang merah'. Aku dengan penuh bangganya pegi bangun dan terus ambik kertas aku tuh. Terus dak2 kelas aku gelakkan aku. Tu la aku...tindakan refleksi akibat kerap dipanggil 'bawang merah'.
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
dan nama penuh aku ialah

NORSISKA PUSPA MURNI BINTI SAMSUDIN

harap maklum ye
ini nama betul mengikut ic aku
^_^
p/s: aku suka nama aku lain dari yang lain

11 comments:

alienelliz said...

hehe mmg pelik pun nme..hehe =) tp mksdnya juga mesti hebatkan..hehe

kay yea said...

menarek~~

cik siska ^_^ said...

alienelliz: tu kene rujuk kamus indonesia kot...hehe

kay yea: thanks eyh..

meaw said...

meaw suka r nama penuh tu, menarek !

cik siska ^_^ said...

nama yg ditaja khas oleh my parents..
=)

Wyna Nubies said...

yeahh..mmg lain dari yg lain,,,

unik dan cantik namanya :)

cik siska ^_^ said...

wyna: thanks yeh...suke2.. ^_^

Mizz Dayana said...

aku ade kawan jugak name pelik. mak die letak sebab ada sejarahnye.

aku suka kalau parents yg letak name anak sempena gabungan name diorang. so romantikkk. hehhe.

nama aku pun menarek ape, dayana. means yg gagah perkasa. hehe

cik siska ^_^ said...

dayana: sedap nama awk..hehe..btw,, nama sy mcm tu coz ayah sy orang jawa timur,surabaya.. ^_^

sekamar rindu said...

salam...

nama anak murid saya..

Damut bin Pisang...
anak orang asli..:)

tapi bagi dia nama tu dah ok..kite je yg rasa janggal..

** follow ur blog..

cik siska ^_^ said...

sekamar rindu: thanks follow.. ^_^

memang janggal bagi yg jarang dengar.

tapi nama yg pelik tu yg senang org nak ingat kan..=)